Monday, 8 December 2008

Tribul din Africa

Stii, exista un trib in Africa . .
unde femeile fac asa si asa, nasc asa si-si poarta copii asa . .
Daca vrei sa argumentezi ceva despre cresterea pruncilor, sa scoti o carte de puericultura sau sa conferenti3zi despre nasterea foarte naturala, nu uita cel putin doua-trei exemple cu tribul din Africa

5 comments:

capreleirinucai said...

toata ziua am ras amintindu-mi de tribul tau din africa. ai un simt al ridicolului excelent.
a, da, si copiii tribului sunt incontestabil cei mai fericiti si mai sanatosi copii din lume!

Anonymous said...

absolut! :)

diana said...

Pentru ca o prietena tare draga mie are obiceiul de a aduce acest argument in discutie ma vad nevoita sa ... spun ce am pe suflet :)
Anii de glorie ai industrializarii s-au cam dus, nu se mai vor robotei pe banda rulanta si, cumva, oamenii incep sa isi caute radacinile, sa identifice problemele cauzate de aceasta industrializare, sa gaseasca metode de rezolvare a lor in alt fel decat au fost invatati in ultimii 50-100 de ani.

Relatiile cele mai pure intre parinti si copii se pot observa cel mai bine in zone neatinse prea mult de 'marea dezvoltare'. De aceea, cand e vorba de supravietuirea omului la nivel de specie, la puterea sa, la instinctele de supravietuire, de conservare, trimiterile ajung inevitabil in aceeasi zona. In cea mai putin dezvoltata economic si mai putin afectata de toate 'marile descoperiri' ale ultimelor decenii. De instrainarea copiilor, de organizarea vietii lor independent de dorintele/cererile/nevoile lor.

E usor sa iei peste picior pe cineva care-ti spune ca ala micu' care suge de la ma-sa la 4 ani in nush ce satuc din sudul Africii e fericit. Dar daca incerci sa vezi si argumentele nu mai e atat de funny :) Ai putea sa vezi ca in goana dupa a face totul 'ca la carte' in relatia cu copilul, uiti ce e mai important, si anume copilul insusi. (evident, era un 'tu' generic, fara legatura cu autorul blogului :) )

alex said...

Diana, iti multumesc pentru argumentarea absolut pertinenta, cu care de altfel sunt perfect de acord. Simtul meu critic si selectiv intra in functiune atunci cand valori (sau non-valori) devin moneda de schimb excesiv uzitata. Atunci tind sa nu acord credit neconditionat, sa cer mai mult
Bine ai venit

diana said...

:) Bine te-am gasit. Eu am fost mult timp in partea cealalta a baricadei, unde orice spuneai in apararea copilului si a instinctului sau natural de supravietuire era luat peste picior. Si de acolo am ramas cu o sensibilitate la comentariile legate de africa :))))))