Wednesday 3 June 2009

Workshop Azara Landscape la ZA 2009

















Au fost 7 zile intense, stresante, distractive, relaxante si cu siguranta foarte faine. Ne-am adus aminte cum era in studentie, ce lejeri si senini eram, cat de entuziasti si uluitor de utopici . .
Paranteza sentimentala [ Locul faptei fiind pietonalul central din Cluj, s-a intamplat un fenomen surprinzator si foarte placut, si anume parada spontana a cunoscutilor. Fetze din vremuri stravechi, de care uitasem ca uitasem, sau dimpotriva, figuri centrale, oameni pe care nu i-am uitat niciodata, mi-au aparut din senin ca intr-un teatru de hartie - bau!
Cred ca Otalestii ziceau ceva de sentimentul placut de "acasa" pe care-l ai atunci cand te intalnesti spontan cu cunoscuti pe strada. In Bucuresti ne-au lipsit intalnirile astea, Clujul e atat de Acasa! ]

Joaca ce-o jucaram s-a finalizat intr-o gradina-librarie, care a starnit pare-se destul de multa valva la Zilele Arhitecturii, lucru care ne umple de mandrie pana sus. Dupa cele 4 zile ale evenimentului, gradina noastra urma sa fie demontata/desfiintata fara mila, in suspinele de jale ale creatorilor, organizatorilor, trecatorilor si admiratorilor sai declarati pe fata sau secreti,
dar in ultima clipa primaria Clujului s-a induiosat si cu lacrimi in ochi a hotarat sa o gratieze, caci asa umbra umbroasa si racoare racoroasa nici ca mai exista in centrul orasului asfaltat pana in dinti.
Vazand asa minune, TIFF-ul care batea la usa orasului, nici ca a mai stat pe ganduri, si a preluat-o sub forma de chicgarden-infopoint.
Si uite asa, The Graden Bookshop mai dainuie inca si astazi, verde si umbroasa pe bulevardul Eroilor, si oricine, cu mic cu mare, poate adasta la umbra ei in pace si nestingherit de nimeni, spre bucuria trupului si a sufletului deopotriva.

Ziarele au zis, TV-urile au televizat
cica asa si pe dincolo

5 comments:

Ana-Maria said...

Exceptional!Minunata treaba!Felicitari!

sultana said...

nice! frumos! as pune si eu la dispozitie un spatiu din asta nud pt a fi aranjat asa de frumos (la mine in curte, ce credeati?:) imi amintesc de emisiunile de peisagistica de la BBC prime de care mi-e asa de dor. apropos, ma intrebam de mult, poti sa faci cursuri de calitate si in afara facultatii ?

alex said...

Ana Maria, multumim de aprecieri, salutari la Timisoara. Jumatate din echipa de studenti de la Workshop au fost gasca timisorenilor :P

Bp, sponsori sa fie, ca odata sarim cu studentii la tine in ograda :))
La ce fel de cursuri te referi? De peisagistica ma indoiesc sa existe ceva pe la noi in afara universitatilor, dar in tari cu traditie in domeniu cum ar fi Anglia, cu siguranta se gasesc.

sultana said...

la noi era vorba, in Anglia am vazut pe la emisiunile cu pricina ca orice amator are de unde sa invete...bine, si la noi sint carti si probabil ca gasesti si pe net destule invataminte, insa eu eu nu prea sint genul auto-didact :) adica nu am timp sa fiu, deocamdata...poate la pensie. am o idee mai veche, stai sa te intreb daca tot a venit vorba. da-mi si mie te rog o adresa de contact pe kidrullz la gmail. merci.

alex said...

sigur, cu placere