Monday 10 May 2010

Dedon coming home







ultima campanie Dedon, marca Bruce Weber . . hehe splendida
fii liber, traieste, traieste-te!
fii un fruct, fii apa rece.. improvizeaza liber
hmha, let's live our last days in peace and harmony

e un shift total de directie fata de imaginea lor de pana acum (erau super stylish, luxos, totul corect si high class-scortos). Intuiesc un aer de vacanta la nivel planetar asa, o atmosfera de ultimele-zile-de-scoala-inainte-de-vacanta-mare . . e un aer general de "las-o balta" ..
Parca undeva in subconstient stim ca din clipa in clipa va suna clopotelul de final.. si-atunci hai sa traim, sa ne infratim-lejerim cat mai putem, hai sa intelegem despre ce-a fost vorba, sa traim ca si cand.. sa si traim!
Au mai fost perioade in istorie cand mainstreamul filozofic te indemna la dulce, hedonistii..?

Cred ca sfarsitul/bu-hu!/ ce ne paste, se suprapune coincident transparent peste caderea fructului in west. Capitalismul consumerismul civilizarea, munca occidentala dusa pana la refuz plictis oboseala vid. 3-4 generatii la ei au tras tare ca sa se intrebe acum a quoi bon quitter Coasta Boacii. Strabunicii lor in anii 30 deveneau oraseni, se civilizau, plecau de la tara si se mutau fericiti in cutii de beton, bunicii lor prin '60 marsau cu avant si spor la fabrica la birou hotarati sa avanseze, parintii lor de '80 trageau tare sa atinga perfectiunea, mai aveau putin .. dar ei azi, cu sentimente de alienare urbana, cu resentimente de vinovatii ecologiste si 2012-le lui Damocles atarnand deasupra capului, privesc griul masinist care i-a cuprins.. si putin se razgandesc.
Now let's shi-ift down, do-own, dooown..

Iar noi, mereu in urma, in timp ce ei au mai dat doua ture de stadion vlaguindu-se, suntem ajunsi din urma in bucla, avem avans.. de imperfectiune ne e dor ca de un balsam.. happy romania, nu te mai agita cu civilizarea, just relaaaaxx... you're perfect :)
Let's all shift down, do-oown, dooown..

l.e.
As mai putea sa bat mult campii pe tema asta, imi place foarte tare, dar ma gandesc sa ma duc sa traiesc putin.. eventual o sa revin daca chiar nu ma linistesc :P

4 comments:

alina said...

e doar o moda, mi-e teama. adica mi-e teama ca n-are legatura cu sfarsitul lumii. ci cu gaselnita formidabila a unora de a exploata o latura amortita din noi. exploatare comerciala, fireste.
stiu, de obicei sunt optimista. doar ca la downshifting si bio trends ma apuca scepticismul.
altfel, eu traiesc foarte doooooown. under, la propriu si la figurat.
in privinta hedonismului te-as contrazice insa. simturile n-au fost nicicand mai imbatate ca in perioada de orgie capitalist-consumista ... acum sunt atatate remuscarile. ca deh, omul mai face si indigestii dupa excese. partea proasta e ca-i trec (remuscarile) odata cu starea de rau. :) de obicei.

alex said...

e adevarat, consumismul a fost o tinere in puf, dar cumva fortata in cele 2-3 ore cat iti mai ramaneau dupa ce ajungeai tarziu acasa, dupa ore suplimentare "ingropate la birou".. cred ca eu asta asociez cu "civilizatia" vestica
cat despre remusacrile ecologice, daa, e un mare cal de bataie fashionist, cel mai la-ndemana buton de apasat acum pentru un lift rapid de imagine :P
nu ca n-ar fi si sinceri downshifteri pe ici pe colo

sultana said...

"dar ei azi, cu sentimente de alienare urbana" se duc sa traiasca la tara, sa-si faca o gradina intre 2 joburi, iar parintii lor au ramas sa populeze betoanele.
nice post. sa revii, din partea mea..:)

alex said...

10x..mai bine totusi nu, ca nu ma mai opresc :))