Monday 3 October 2011

Prima zi de gradinita. seara

Cand am ajuns la gradi, era zambitoare.

Directorul si educatoarele mi-au spus ca fusese totul ok, Ana a fost sociabila, s-a jucat, a cooperat, ba chiar a mancat singura singurica. Meniul? Supa de pui cu galuste si piure de cartofi cu pui. Exact ce nu mananca ea (supa si piure). Ok, daca ziceti voi... (Ce-i drept am mai auzit de fenomenul copil-mofturos-care-la-gradinita-mananca-mult-si-bine-si-cu-mare-pofta-toata-mancarea-si-chiar-chestii-la-care-acasa-nici-nu-s-ar-uita)
Si cand ma gandesc cata vegeta zace-n supa aia de catering.. [ei, acuma doar n-am pretentii de mancare bio?]
Gustarea de la ora 10 ziceau ca ar fi paine cu miere si fructe.
Ce ati mancat de dimineata puiule? A.. paine cu miere.
Cu unt? Nu, fara unt, doar paine si miere. [...?] [..?!]
Si fructe ati papat puiule? Ai primit mar?
A.. nu, nu ne-au dat nici un mar, pentru ca nu aveau. [ ∤∤∤ ]

[Ana se joaca pe langa mine prin camera. "Cine nu se joaca cu mine primeste bataita
ce puiule? bataita. Pai cine a primit bataita? Fetita aia. Care fetita , mami? Aia, pentru ca s-a jucat putin cu cuburile si le-a lasat trantite pe jos" aaa... what? Fabuleaza/ nu fabuleaza.. dar expresia "cu primit bataita" e brand new and fresh.. unde o fi auzit-o oare? Oare.. oare?
Imi dau seama ca am doua surse de informatii: spusele personalului si spusele puiului. Ambele sunt cat se poate de credibile, desigur. Pana la un punct.

Mare accent in contractul cu gradinita pus pe "nederanjabilitate". Parintii sunt rugati sa nu zaboveasca clipe inutile cand aduc si cand iau copilul, si de asemenea sa nu faca vizite inoportune gradinitei. Sa nu deranjeze de fel. [A.. wtf? Nu livrezi colete, ITI LASI COPILUL CU NISTE STRAINI, hello]

Asa ca simt ca vreau supraveghere video. Mi se pare logica si normala. Normala pe cat de normale sunt toate camerele de supraveghere din magazine, banci, aeroporturi, birouri de firme, benzinarii, librarii, cofetarii, ceainarii.. na-na na-na..

Nu stiu, seara se lasa cu angoase.. a fost prima zi
Ana imi repeta din cand in cand "Mami, mi-a placut mult la gradinita.."


3anisi3luni

5 comments:

Luminita said...

succes, acomodare usoara, iti doresc seri fara de angoase, desi si mie mi se ridica niste semne de intrebare cand citesc ce scrii in cel mai recent post.

Camelia said...

si eu am simtit ca vreau supraveghere video. dar la noi a fost mai rau pt ca l-am lasat vesel si l-am luat trist si plingind. si nu puteam sa inteleg exact ce se intimpla :((

alex said...

da, si mai am semne de intrebare multe si diverse, se nasc in fiecare zi in diverse situatii, sunt specialista la "neincredere in sistem" :)) dar incerc din rasputeri sa-mi ansteziez sistemul de alarma si sa enjoy the ride.
Si totusi: azi cand am luat-o pe Ana de la gradinita, la iesire a vrut sa se dea putin pe leaganele din gradina gradinitei. Eu sa zicem politicoasa si neinvaziva din fire, intreb educatoarea daca se poate. Educatoarea se uita putin lung la mine si zice:Stati sa intreb pe domnul director" Oops.. asteptam raspunsul directorului, care se aude dondanit pe coridor: "Nu! Nu, pentru ca acolo ne dam toti odata, nu asa"
A.... poftim? Haha, 1984

sultana said...

of, fetita cuminte! eu zic ca poate e cazul sa mai cautati, de backup, si alta gradi in zona. mi se pare muuuult prea stricta pentru un copilas asa mic si cumintel cum e Ana. nu spun ca n-ar fi buna, dar vorba ta, ridica semne de intrebare si nu e cazul, si asa e o perioada dificila asta cu incadrearea in sistem...
va pup fetelor si sper sa ne vd cit mai curind!

alex said...

miss U bp!!