Sunday 26 January 2014

eu vin marti la clopot, dar cate persoane vor fi?

ideea de a scrie aceasta nota mi-a venit in clipa in care am primit replica asta de la o persoana caruia i-am intins flyerul spunandu-i de intalnirea noastra antifracking de marti.
"Eu vin marti aici, dar cate persoane o sa fim? Pentru ca au mai fost proteste de-astea la care am fost si eu, si eram acolo 20 de oameni. si pe mine unul m-a apucat greata.."

oops
mm
greu.
cum sa-i raspund eu omului acesta

are dreptate, e dureros. e dezamagitor si absolut descurajant sa mergi la un protest si sa fiti acolo 20 de oameni. sau 10. Nu mai vorbesc cum e sa fii acolo singur
Teama de esec, teama de ridicol, teama de a fi ignorat. teama de a nu fi primit si de a-ti fi respins mesajul.. teama ca efortul tau nu are rost si ca sacrificiul tau va ramane fara nici un efect. toate aceste frici au taiat intodeauna multe aripi.
Dar cand crezi cu adevarat in ideea pentru care lupti, gasesti puterea de a depasi toate aceste frici. Ti le asumi si le depasesti, iar ele raman in urma ta pe calea pe care ai umblat.

Am dat peste un film interesant despre felul in care se transmit ideile, si despre mecanismul prin care ele devin mainstream si acceptate de noi toti. cine le lanseaza, cine le adopta mai intai si cine ii urmeaza pe ceilalti in the settled trend. La 7:40 este o grafica animata foarte misto despre categoriile de "adopters" ai unei inovatii.

Noi toti in Cluj in materie de antifrack suntem undeva la Early Adopters. Alte zone ale tarii au semnalat produsul, au aderat la concept si au fost innovators si trend-setters pentru noi. acum e randul Clujului sa fie early adopter. daca marti la 11 vom fi la clopot 20 de oameni, noua nu ne va fi rusine si nu ne va fi greata. Ii vom multumi cerului ca nu suntem iarasi singuri si ii vom primi pe acesti 20 de oameni alaturi de noi cu mult drag si cu mult respect. pentru ca stim ca e usor sa te alaturi unui protest de 1.000 de oameni, dar este mult mai greu sa iti aduni curajul pentru a merge acolo cand sunt doar 20. Si pentru ca stim sigur ca pas cu pas, conceptul antifracking va ajunge mainstream. In Cluj, in ţarã si in lume.
marti la 11 la clopot. Be there. be an early adopter. fii un Influencer pentru cei din jurul tau :)

Eventul de facebook, aici
Marti 28 ianuarie, la ora 11, La clopot
.
.
Filmul INFLUENCERS, pe care l-am descoperit via Radu Matei





2 comments:

reka said...

Cati ati fost pana la urma?
Oricum, felicitari pentru consecventa. E singura "solutie" pe termen lung. Dar nu-i destul. Batalia se da pe mai multe fronturi, iar protestele in strada sunt doar unul din ele. Pana una alta, anul asta avem o alta lupta de dus, mai importanta decat fraking, Rosia Montana, protectia animalelor etc: e lupta ptr Constitutie. Pentru ca pe baza a ce se va scrie acolo, alte legi vor putea fi ulterior invalidate sau nu ca neconstitutionale.

alex said...

aud mereu chestia asta cu lupta pe mai multe planuri. ma distreaza