Thursday 11 December 2008

Cat fac . .

23 de luni
pai . . 12 ori 2 fac 24 . . minus 1, asta-i! 23
Un an si 11 luni - doi ani, ce mai.

16 luni
Aaa . . . 12 luni si cu 4
Un an si 4 luni!

12 saptamani
Pai 12 impartit la vreo 4 . . trei luni

Ana are acum 26 de saptamani, ce-i asa greu de inteles




P.s.
Pentru mintile a-matematice, ca a mea, recomand folosirea unui limbaj aritmetic cat mai simplu si mai sugestiv, pentru a nu ne obosi inutil hardurile si-asa subrezite de prea multa navigare.
In sarcina sa vorbim in saptamani,
dupa nastere pana la 1 luna sa vorbim tot in saptamani,
dar de la o luna incolo, haideti sa le lasam naibii de saptamani si sa discutam in unitati de masura mai plastice, respectiv luni.
Tot asa, odata ce am trecut de 12 luni, moneda sa fie una grea: anul.

Sigur, cand vrei sa precizezi exact-exact momentul in care Pitzilush a facut prima oara caca fara pampers, metoda rationala este total inexacta, asa ca se admit exceptii de forma 23 de luni.

P.s. Pentru cine nu are tangenta cu lumea surprinzatoare a maternitatii/paternitatii/fraternitatii, precizez ca etichetele hainelor de bebelusi exprima marimile in luni.
Zeci de luni, sa le imparta al cui neuron tine la tavaleala . .

2 comments:

Andreea Badran said...

Hahahaha ... adica cand ne convine ne exprimam in luni, cand e vorba de renuntat la pampersi sau suzeta sau la alte obiceiuri de genul asta folosim in loc de ani, tot luni, asta ca sa derutam asistenta si sa nu ne dam de fapt de gol la ce varsta a renuntat copilul la pampers ... ca daca zici 38 sau 40 sau 43 de luni, nu mai sta nimeni sa calculeze cat inseamna asta in ani...

alex said...

da, e un cod secret la mijloc, nu-l citeste oricine :))