Monday 8 December 2008

Ce mai face Ana

Osa fiu foarte scurta, deoarece nu am timp
Ana face bine, e cea mai faina jucarie pe care am avut-o vreodata.
Gangureste! (si pentru asta provocarea are efecte) Imita-i sunetele si le va repeta si dezvolta pana la un concert de vocalize superdragute.

Se trezeste cu noaptea in cap. Gata cu boieria, nu mai dormim pana la 9. La 6-7 e "in picioare" Eu, la randu-mi, surprinzator de vioaie la orele alea.

Ne pregatim de mancaruri-bunatati-delicatese
Piciul nu se mai satura cu titi, pofteste incredibil de intens la tot ce vede prin farfurii, si chiar a inceput cu prima ei leguma: dovleac :))
Ii place foarte mult, mai dă mama.

Pentru cine se intreaba (multa lume, se pare) daca mai poti alapta dupa ce-i cresc dintisorii, raspunsul este "da".
Ana are acuma doi dintisori de toata frumusetea, jos,
unul langa altul ca o coronita. Cand sanul este plin cu lapte, copilul infometat si liniste in jur, totul merge struna. Nici o diferenta. Spre sfarsitul mesei insa, ori daca cineva se gaseste sa intre in camera, si sa mai si vorbeasca, atunci pruncul intoarce capul la fiecare sunet, si asta fara sa dea drumul tzumburusului in prealabil. Atunci intervine o usoara iritare a mamelonului, ca sa zic asa. Dar asta doar daca situatia descrisa mai sus se repeta prea mult. Altfel, asa, alaptarea continua pe fagasele dinainte stiute, fara nici o problema.
Pentru cine nu a vazut filmuletele explicative despre tehnica alaptarii, precizez ca bebelusul trage sfarcul in cerul gurii, si il preseaza cu limba, asa incat dintii, iesiti sau nu, nu au nici un amestec in povestea asta.
Scuze daca am fost prea detaliata, m-a captivat subiectul

10 comments:

sultana said...

pot confirma acest lucru, nu musca nici la 20 de luni, cu dinti si masele in toata regula...au ei metode sa fie blinzi a.i. noi sa prelungim alaptatul cit mai mult :)

carpeta plutitoare said...

ma fascineaza descrierea ta :-)). eu nu am alaptat niciodata.

alina said...

Alex, recunosc senzatia ... mai ales ca Anna mai adoarme la san si uita unde e, si incearca sa inchida gurita, iar eu ... auuu! :)
Pe Maria am alaptat-o pana la 17 luni (m-am oprit pt ca nici ea n-a mai vrut in mod special), si desi avea vreo 12 dinti, nu am patit nimic in sensul asta.

Anonymous said...

Alex, am inteles eu ca fetele sunt mai precoce si uite ca asa est! Apropos de somn: doarme toata noaptea si se trezeste la 6 sau mai are si alta masa de noapte? Alina

Anonymous said...

carpeta, poate la urmatorul? :)

alina, ana mica de pe la 4 luni incepuse sa doarma de la 22 la 5-6, dar in ultima vreme face cate o trezire-surpriza ba la 3, ba pe la 4 . . nu e totul ca la carte. Eu am tras concluzia ca pruncul se trezeste de foame, asa ca dam startul la cereale

Anonymous said...

tot alina....si cand se trezeste pe la 3-4 o alaptezi ca sa adoarma la loc?Te intreb pt ca si bebele meu are o varsta apropiata Anei si dr nostru pediatru ne-a zis sa incrpem sa ii dam morcov/mar si apoi treptat supa si cereale. Deci cereale ar insemna(dupa schema ei) ca cerealele sa I le dau pe la 7 luni si nu mai devreme. Voi aveti o alta schemade diversificare?

Anonymous said...

dacase trezeste noaptea o alaptez. odata sau de doua ori am lasat-o sa se foiasca si a adormit la loc fara sa-i mai dau. Dar in general intalnirile noastre nocturne au un scop clar :))

Anonymous said...

in general pediatrii din ro asa recomanda, morcov/mar la 3-4 luni, apoi restul. cerealele nici nu le prea au in program. si mie la fel mi-a recomandat. eu aleg schema de care ziceam, nu vreau sa incep cu chestii crude, sunt acide pt stomacelul lor

alina said...

aici se recomandă să aștepți diversificarea până la 6 luni - și se începe de obicei cu morcov, dovleac sau cartof dulce fierte. crude nu pot fi digerate.
cât despre trezit, fiecare copil e diferit, a mea sigur nu s-a trezit de foame, cere sân pentru comfort și nu vreau să o refuz, cât ar fi de obositor - în ultimele nopți m-am trezit la fiecare oră!!! fiecare copil își are ritmul lui, la un moment dat toți încep să doarmă peste noapte. eu am încercat și să o las să adoarmă singură, am încercat din răsputeri adică, și nu face altceva decât să plângă. cu orele!

alex said...

teoretic si in ro incepe la 6 luni, dar asta ramane o teorie abstracta,90% diversifica de pe la 3 luni

cu trezirile se pare ca e cam aspru la voi, cat are Anna? pare mult mai mare decat a mea (nu ma risc la estimari de varsta ca nu ma pricep deloc la copii peste varsta fii-mii. ultima oara am socat niste gemeni gresindu-le varsta cu vreo 4 ani!! :))