Thursday 11 December 2008

Post de autoaparare

Vine Craciunul, stiu ca stiti

Cu ocazia acestei sfinte sarbatori consumeriste, rugam toate mamele, tatii, matusile (both jucause sau rele), bunicile si mai presus strabunicile, unchii, verisorii -oricat de indepartati, prieteni si vecini:
Inainte sa-i cumparati Anei cadouri
luati un aer meditativ, ganditi-va la pacea planetei si la existenta noastra efemera si taiati de pe lista jumatate din obiecte.
Cu cealalta jumatate ramasa, va rugam fierbinte sa nu curmati linistea micii noastre familii, evitand si de data asta scaietii cotcodacitori, robomonsteri verzi decapotabili si alte jucaroaie electocasnice electrice si cu baterii recomandate sub juramant de catre vanzator ca fiind best-sellerul sezonului toamna-iarna 2008, ba chiar 2009.
Credeti-ma pe cuvant, mi-a spus mie Ana ca nu-i plac jucariile cu baterii.
Avem incredere maxima in instinctul vostru natural.
Multumim anticipat.
Cu respect, mica familie.


Pentru putina inspiratie, intra pe buynothing for christmas. E un site crestin, dar conceptul poate sa-ti vina ca o manusa daca simpatizezi cat de cat cu downshifting, eco-life si anticonsumerism

4 comments:

raluca said...

Bine spus! Şi nu mă refer aici la maşinuţele cârâitoare electrice, pe care fiul meu oricum le ignoră în favoare cablurilor electro-casnice, ci la tendinţa asta compulsivă de shopping, extrem de dăunătoare. De parcă a uitat Universul despre ce este vorba aici de fapt. Şi vă garantez că Coca-Cola nu e raspunsul.

carpeta plutitoare said...

e adevarat, in Romania e un consumerism atroce. pot sa inteleg si de ce fara sa acuz. toate produsele occidentale, sunt ridicate cu osanale in slavi, chiar daca aici aceste produse sunt ignorate din motive bine intemeiate. tendinta aici este una super laudabila, sa se comercializeze in special produsele biologice de orice natura (mancare, jucarii, imbracaminte, etc.).

carpeta plutitoare said...

apropo, (sunt off topic), si fetita ta este o Racusoara? :-)

Anonymous said...

raluca, ce fericita esti ca Matei le da ignore!

carpe, incet-incet apar si la noi magazine cu produse bio (la preturi ametitoare, ce-i drept). 20 euro un pachet de 44de scutece.. autch!

Legat de zodia Anei.. cred ca o sa ma amuz toata viata pe tema asta. Eu o visam Rac. Am calculat, am fixat data "actiunii" si m-am pus pe asteptat. Apoi, apropiindu-se momentul, nu-sh ce-mi vine mie "sa fac o proba inainte", sa vad daca functioneaza :)))
Si ne-a iesit din prima, la probă.
Asa ca Ana a aparut cu o luna mai devreme, si e Geamana. O zodie pe care n-o prea cunosc, n-am prea avut tangente pana acum, dar care se pare ca mi-a fost predestinata.
Parca ma si bucur pe undeva ca nu a iesit totul dupa programarea mea, destinul si-a spus cuvantul.
Si daca ma gandesc bine, se pare ca Ana mi-a dat peste cap multe "programari", a facut numai ce a vrut ea :))