Wednesday 13 October 2010

Red toxic spill from Hungary

Cand mustele bazaitoare care conduc lumea asta spun ca TOTUL E OK, atunci poti sa stii sigur ca e foarte grav. Ministrul mediului din Romania, Lazlo Borbely, spune cu toata seninatatea de care e el capabil, ca:
"Unda a ajuns in Romania. Nu avem probleme. Tinem legatura cu oficialitatile din Ungaria. Apa e P O T A B I L A A ! !"
700.000 de metri cubi de vascozitate higly toxic, cu un Ph de 11-12 (aproape de extrema scalei Ph!), adica foarte bazic, adica un fel de soda caustica. Ma gandesc la satele si ariile prin care a trecut scursura aia, ma gandesc la Dunarea noastra si ma gandesc la DELTA DUNARII..
Inca 2-3 precizari:
Pentru a "neutraliza" Ph-ul, specialistii s-au gasit in postura de a turna in ape, ce credeti? ...ACID (o imagine absolut..)
Si se pare ca vremea joaca un rol important acum in povestea asta, pentru ca ploaia mentine noroiul rosu umed si vascos, dar o vreme calda l-ar usca, iar odata uscat se va ridica din el praf rosu, care praf va fi spulberat de vant prin Europa si va fi inhalat de noi toti, asa toxic cum se afla. Si, desigur, s-a aflat ca scurgeri de la rezervoarele respective au aparut inca din luna iunie.. etc, etc

Daca ma gandesc ca azi am "aflat" si ca ww3 se va declansa in noiembrie, ACEST noiembrie . . Nu stiu dece am senzatia ca se aduna nori negri la orizont. chiar nu stiu dece (november or not, this one will be nuclear, playing at high level, with toxic chemistry delish.. cancer, anyone? Yes sir, everyone) Marile puteri sunt inarmate pana-n dinti cu arme nucleare chimice si biologice. Pare ca undeva e un balon, care sta sa plezneasca..
Mai spun ca nu mai urmaresc de multa vreme stirile, ziarele, talk-shourile de nici u fel, sunt mult prea toxice. Prin dopul gros de burete pe care l-am infundat in urechea mea spre lume nu razbat multe. Tot ce ajungea pana la mine erau cand si cand emisiuni stiintifice de pe National Geographic si Discovery, dar au devenit si ele sinistre, ati observat? Asa ca am terminat-o si cu ele,
acum nu mai vreau sa aflu chiar de nimic.

Sa nu ne mai gandim, sa desenam alte ganduri in loc . .
Dunarea va fi ok, Delta noastra va scapa neatinsa, curata ca lacrima, iar noiembrie
va fi o luna superba de toamna linistita, in care vom admira meditativ
nuante galben-purpurii
in frunzele de piersic
la amurg

Vreau foi de Arghezi, sa mi le pun pe suflet..

Nu, nu mai vreau nimic. Doar sa ma bucur de ceea ce am


6 comments:

Anonymous said...

Wise choice. Wise music...

sultana said...

nu stiu mare lucru despre problema asta, din aceleasi considerente ca nu ma uit la tv deloc, in afara de desene, filme si box :))
iar de avut incredere in capi, nici nu ma gindesc, insa n-am o viziune apocaliptica. maninc salata si legume in continuare si zic ca sint mai bune decit coca-cola, totusi.
of-topic: nu stiu de ce, de cind ai avut blogul inchis, nu se mai updateaza nimic in blogrollul meu din postarile tale noi. tre sa fac ceva, ca prea ajung cu intirziere la tine si pierd lucruri ..:)

alex said...

hello, bp :)
da.. am niste viziuni mai ciudate in ultima vreme, fericiti cei ce pot ignora, voi incerca si eu sa fac la fel. sa imi traiesc clipele senin atatea cate au mai ramas, putine sau poate chiar multe, cine stie...
mdaa.. am observat si eu ca in blogrolluri imi apare pauza de atunci.. well, nu stiu cum sa remediez, nu stiu ce-ar fi de facut.. eventual sa-l stergi de-acolo si sa-l pui din nou..?

alex said...

scuze pt neintentionata similitudine cu citatul biblic, scuze scuze, really really no intentionn of thattt.. :(

sultana said...

l-am sters si l-am pus iar si cica ;no feed available; si mi l-a mutat si mai jos :(
e de sapat ce se poate face in cazul asta
off-topic: mai ales ca ai si pt cine, in rest, fericiti cei saraci cu duhul, I agree. stai relax, am si eu tumultul meu interior, nu ma fericesc asa repede :)))

alex said...

s-ar putea sa fi rezolavat, ca am descoperit ca setasem feedurile pe None. ca sa vezi cat de departe am mers cu "inchiderea" :)) probabil la urmatorul post se remediaza. iara daca nu..