Tuesday 25 January 2011

Doamenlor si domnilor, va prezentam crema Mustela speciala pentru sarcina, cu PARABENI !!

Se stie ca tot ce folosesti se impregneaza in prunc.
Crema antivergeturi o foloseste gravida in fiecare seara, poate si dimineata, si-si unge cu ea portiuni mari de piele. Tot abdomenul, coapsele, sanii..
Gravida constiincioasa cauta sa aleaga un prdus de calitate, cu efect eficient, dar si cu o formula cat mai putin nociva chimic. Deci iata, va prezentam ce altceva decat Mustela 9 Mois Hippoallergenique.



Un brand stralucit in zilele noastre, cu o reputatie dintre cele mai onorabile in lumea maternala. Ziceti cu mine: Muuu-stee-llla . .
Cu un gest plin de incredere atingi cutia pe raft, o scoti si-ti plimbi ochii pe culorile soft ale ambalajului.. intorci deja relaxata pe partea cu lista de indicatii: Fiecare fraza iti castiga si mai mult increderea si aprobi cuvant dupa cuvant:
"Formula brevetata.."
DA!
"..specifica pentru perioada de maternitate si alaptare"
DAA!!
"Testata sub control dermatologic. Hipoalergenica"
(orgasmic) DAAA!!!

Si doar asa, pentru o delectare deplina, privirea iti aluneca si asupra listei de ingrediente. Sa iti dezmierzi de pe-acum simturile la gandul extractelor paradisiace din care e facuta potiunea ta magica. si citesti:
Apa, acid lactic, extract de Sophora japonica - ooo, cat de minunaaat..
cera alba, Propylparaben..
PROPYLPARABEEEEEENNN???!!
Whaaatt??!!
Si METHYLPARABEEENN??!!
Whaattt??!!
Cremusoara noastra "adaptata in mod specific utilizarii pe parcursul sarcinii si alaptarii.." Fuckin shit!! Fuck Mustela!!

***
Daca nu e totul limpede, parabenii (E210, acid benzoic) sunt conservantii cosmeticelor asociati in mod direct cu cancerul mamar si cu subdezvoltarea organelor sexuale masculine. Expunerea fatului in timpul sarcinii si alaptarii la parabeni ar fi unul din gesturile cele mai inteligente pe care le poti face, mai ales (dar nu numai) daca pruncul e baiat.
Deci, va dorim calatorie placuta, somn usor!

12 comments:

Anonymous said...

buna

si pe mine ma intereseaza de ceva vreme ce produse cosmetice pun pe mine si am inceput sa studiez etichetele. am gasit chiar si un site www.cosmeticsdatabase.com unde se trateaza problema asta ... cauti un produs si ei iti spun riscul lui toxic

nu sunt insarcinata deci produse specifice nu pot recomanda :) dar am o piele destul de sensibila mai ales cand e frig si am gasit cateva produse destul de ok ca si efect si compozitie. poate iti foloseste vreunul

tocmai am inceput sa folosesc ulei de dus pentru ca orice altceva imi lasa pielea praf - medicul mi-a recomandat 3 branduri (sebamed, eucerin si a-derma) iar eu am ales cel de la sebamed pentru ca avea cele mai putine ingrediente si nu are parabeni

apoi am gasit o gama parabeni free si cu risc toxic minim la bodyshop de unde folosesc crema de fata, tonicul si deodorantul - gama e cu aloe vera si o folosesc de vreo 5 ani cred. din pacate deodorantul asta are totusi saruri de aluminiu dar tot bodyshop au scos o gama de deodorante cu saruri minerale si fara parabeni cu o gramada de uleiuri in ele dar eu le pot folosi doar cand afara sunt sub 15 grade pentru ca altfel nu prea sunt antiperspirante :( la vichy am mai gasit ceva similar ca si compozitie dar din pacate tot sub 15 grade le pot folosi

inca nu am inceput sa caut produse 100% bio :) momentan ma multumesc sa reduc toxicitatea produselor pe care le folosesc zilnic :)
sper ca am ajutat cu ceva

mariana

alex said...

ah, si eu tot uleiul de baie sebamed il folosesc, si mai multe de la sebamed.
da, nici eu n-am adoptat inca game 100% bio pt ca god damn it, inca nu am bani de toate astea. Probabil avem tendinta de a pune prioritate pe ce inghitim, cum ar fi detergentul de vase la care am trecut pe bio.
Destul ca am facut 3 infarcturi pana sa ma hotarasc sa dau 74 de lei pe o lingurita de crema de fata (minunata ce-i drept, Ivatherm HidratantaMultiperformanta)
Mersi de sugestii, o sa ma uit si eu mai atenta pe la Body Shop, nu stiu dece nu prea i-am luat in serios pana acum..

Anonymous said...

eu la body shop am mers initial dupa mirosul frumos si fara sa ma uit la continut :) si in mare cam asa am senzatia ca sunt produsele

totusi de ceva vreme au inceput sa isi schimbe putin abordarea si au introdus cateva game mai interesante pe care le folosesc. iar faptul ca in 6 luni de la deschidere crema de fata expira ma face sa ma simt mult mai bine :)

mariana

alex said...

da, si asta cu termenele de expirare e un indiciu la care trebuie sa fiu si eu mai atenta
oh cat ni s-a complicat viataaa..
dar ne obisnuim noi pana la urma, primii 10-20 de ani sunt mai grei :))

Anonymous said...

I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

sultana said...

nu stiu daca neaparat faptul ca expira imediat e un criteriu fundamental. multe din cremele si uleiurile de la plafar au term de valabilitatea cel putin 2 ani, sau de ex dulceata facuta in casa are termen 36 de luni (ma rog, nu neaparat deschisa :)
dar v-ati gindit ca si asta e un artificiu de marketing ? ce faci, il arunci si cumperi altul, chiar daca ai consumat mai putin de jumate :) zic si eu.

sultana said...

p.s. sint contra folosirii produselor expirate, sa se consemneze

alex said...

http://green.yahoo.com/blog/care2/54/food-expiration-dates-what-do-they-really-mean.html uite chiar articolul asta despre "falsa expirare" indicata de termenele de pe etichete
deci expira, dar nu sunt de fapt deteriorate :))

a se consemna ca nici eu nu incit la consum de produse expirate :)) just saying/thinking

sultana said...

haha! m-a amuzat unul dintre comentarii la articolul link-uit de tine "It is good to eat food that is not always fresh. It keeps your immune system tunned up and in fighting order. People today are to picky. In the old days people ate the food in from of them and were stronger then the candybutts of today." :))

alex said...

candybutts :))
daah, distractia noastra maxima cand chiuleam de la ore era la furat de fructe in cartieru de case smechere Andrei Muresanu/Clujjj .. si iti dai seama ca numai sa le spalam nu ne gandeam :PPP
Da e mult de-atunci, acum nu mai pot musca un mar nedat prin apa, si pe Ana am dresat-o gata vaivaivai :))

Anonymous said...

@sultana

evident ca poate fi si un artificiu de marketing :) doar ca folosesc produsele astea de fatza de cativa ani si am observat o diferenta de textura intre crema ce tocmai am terminat-o si cea noua deci inclin sa ii cred ca in cazul asta ar avea dreptate :)

altfel sunt in proces de a ma invata sa arunc produsele expirate ce mi se tot aduna pe rafturi si nu imi prea vine ca de abia le-am folosit :D
dar am gasit si antidotul: sa nu mai cumpar toate cosmeticele interesante ce imi pica in mana si sa ma fortez sa raman la ce e necesar. daca am deja crema de corp acasa nu mai iau alta si daca iau una noua nu ma mai arunc la gramajul maxim in momentul in care stiu ca nu o sa o folosesc toata :) daca vreau sa incerc ceva nou astept pana termin produsul vechi

... la fel am inceput sa fac si cu mancarea :) urasc sa o arunc
cand sunt la cumparaturi incerc sa ma abtin de la a ma arunca pe orice imi face cu ochiul si dramuiesc mai bine ce am nevoie si ce e fezabil ca o sa consum

a nu se intelege ca am o atitudine spartana :) doar ca incerc sa imi dau seama de ce am nevoie vs. ce mi se pare ca am

mariana

sultana said...

heh, asta incercam toti mariana, sa nu mai risipim, partea buna cu aceasta criza este ca invatam asta... ;)