Thursday 13 January 2011

luna a patrrra

Oau, sunt deja in luna a patra
spre deosebire de prima sarcina, in care NUMAI asta faceam, acum n-am mai citit absolut nimicus despre procese prenatale, furtuni hormonale si sindromuri Couvade. Extreme, tipic Alex.
Ok, dar acum ca am ajuns insfarsit acasa din vacanta prelungiiiiita, mi s-a facut de citit.
Ia sa vedem de fapt ce n-avem voie sa mancam, la ce riscuri extrem de grave ne putem expune inconstient si ce ne este totalmente interzis. In prima sarcina aveam capul mooaare si plin de zeci de interdictii si precautii, si totul parea un proces anevoios, o cursa lenta cu multe obstacole si foarte complicata. Mergeam la bietul ginecolog cu cate o foaie A4 plina de intrebari stringente. Am fost genul acela de gravida :))) Vezi de-aia sunt fericiti cei saraci cu duhul. Acum totul pare simplu ca o linie dreapta, n-am intrebari, n-am probleme. Deja sunt la jumate si nici nu simt ca sunt gravida, nu-mi vine sa cred. "Am studiat atat de bine toate aspectele atunci, incat acum mi-e totul lamuritsi sedimentat" zise ea cu voce pitigaiata. Ori e asa, ori e inconstienta pura :))
Saptamana 18 (luna a 4-a pt cine nu intelege limbajul gravidelor) bebe are 10 cm de la capsor la osul sacru, si are aprox 150 de grame. Dupa ce m-am speriat groaznic prntru ca am scazut de la uzualele mele 48 kg la 46!!!, in vacanta "m-am concentrat pe relaxare" daca pot zice asa :))) asa ca am recuperat binisor pana la 50, si avem chiar si burticaaa . . Foarte dragut :) La a doua sarcina se contureaza lucrurile mult mai din vreme decat prima oara. Cu Ana abia in luna a 5-a a inceput sa se intrevada o oarecare curbura. Si incep sa am iarasi sentimentul acela. De stare speciala, de binecuvantare, de grija pe care o port si care mi se poarta. De secret dulce, tinut inauntru.

8 comments:

din.iubire.pentru.rares said...

felicitari!!!!! numai bine va doresc.. stii sexul?

alex said...

hello A :) pai alaltaieri la eco era "probabil baiat" dar inca nu e sigura treaba. mai vedem la morfologie, peste o luna
Sa aveti un an buun, va pup!

Anonymous said...

Ce femeie si mama frumoasa esti tu Alex.

Mihaela

alex said...

Mihaela esti prea draguta, multumesc :)

sultana said...

ah, ce frumos, sentimentul "acela"! eu aproape ca l-am uitat, fericito!:)

alex said...

ei dar tie iti spune ca esti frumoasa :)) si oricum, nu stim niciodata ce surprize ne mai asteapta. puuup!

Simbad said...

yeeeee!!!! braaaavo!! ma bucur de asa veste! sarcina cat mai frumoasa si copilush sanatos!

alex said...

mersii, si voua si voua! (sanatate, ca sarcina e gata :)