Tuesday, 31 December 2013

Cum a fost 2013 pentru noi

Intra clar in topul anilor celor mai dubiosi.
Viata mea in general e luminoasa si plina de energie buna, dar desi am mai avut si momente destul de dificile, parca niciodata n-au dat impreuna un an ca 2013. In topul anilor nasoli, 2002 mi-a fost cel mai singuratic si izolat, 2005 cel mai stramtorat financiar, iar 2010 brr.. cel mai intens dureros, de suferinta acuta, absurda si gratuita.
Si cu toate astea parca niciunul n-a fost chiar ca 2013.
Primavara a fost minunata, cu doua evenimente majore absolut pozitive: in ianuarie ne-am implinit dorinta arzatoare de a ne muta inapoi la Cluj, si apoi imediat in februarie l-am nascut pe fiul nostru, Vladut, cel mai suav si duios baietel din lumea asta.
Din martie incolo a inceput partea grea: faptul ca am fost noi pe piata in Cluj a facut sa gasim destul de greu lucrari de amenajat, in plus se pare ca legaturile sociale mai vechi s-au reluat mai incet, mai ardeleneste, asa ca am trait si destul de izolati.. iar in toamna a inceput 'the real hard stuff': protestele, zile si nopti petrecute in cercetari si documentari.. marsurile extenuante de duminica dupamiaza, cu copii in brate kilometri pe jos,  manifestand, strigand, sperand..
luna august__ a declansat scanteile
septembrie__  explozia de vibratie pozitiva, valul de postaci infiltrati, depasirea argumentelor negative
octombrie__ haos, imagini negative si violenta sonora insuportabila, trompete, fluiere metalice, portavoci.. isterie inutila si ura revarsata
noiembrie__ rezistenta in ciuda oricaror argumente contrarii, fracking
decembrie__ sentimente de dragoste pentru tara mea, in care m-am nascut si in care traiesc, asa cum e ea, eu o iubesc. Liberalizare funciara, referendumul secret din 8 decembrie, Pungesti tarani in greva foamei.. Albota, Botorca, Bucuresti.. Cadoul de Craciun pentru Romania: Le Fracking!..
my heart broken in pieces

In tot timpul asta copii au fost alaturi de noi in tot ce am facut, au resimtit toata negativitatea revarsata, toate tensiunile acumulate, intreaga lupta pe care am dat-o in sufletele noastre, in casa si in strada..

si totusi, 2013
ne-a reintors acasa, la Cluj
ni l-a adus pe Vladut
ne-a TREZIT
ne-a invins temerile
ne-a cladit increderea
ne-a intarit speranta

un an greu, de transformari profunde


No comments: