Saturday 9 August 2008

Veselie la 4 dimineata

Programul bebitei acuma, la o luna si trei saptamani, este cam asa:
(pentru cine n-are bebelus, cred ca pare ceva desprins din basme. Pentru cei implicati, este cat se poate de real)

Pe la 7 seara iesim afara la plimbare (de multe ori fara tati, pentru ca el n-a ajuns inca acasa) .. si ne plimbam pana pe la 9.
Apoi intre 10 si 11 facem baita, masaj, desfundam nasucul, papam... si pe la 12 Ana e deja in ţara viselor
Doarme linistita fara intrerupere pana pe la 4-5, chiar 6 mai nou. Papam, (mai mult dormind amandoua) si inapoi la somn pana pe la 7-8 dimineata.
Iar de aici incolo, se cam faramiteaza orele, in timpul zilei avem un program "la liber". Plimbari scurte, papa si din ora in ora (cum a fost alaltaieri, cand a vrut tzitzi la 13, 14, 15 si 16 dupamiaza) Oricum, ziua nici nu mai doarme asa mult, sta si cateva ore treaza, timp in care se uita dupa mine prin casa :))

La trezirea de la 4 noaptea, bebitza noastra e cea mai fresh. E odihnita dupa ce a dormit bine, si veselaaa.. si asta in fiecare noapte. Cand ne sculam la ea si in timp ce-i schimbam scutecul, zambeste la noi cu toata fatzuca, mai-mai sa-si dea drumul la râs, da din picioruse energic si se rostogoleste de pe o parte pe alta ca un titirez mic si hazliu.

Trezire delicata
Sa nu va imaginati ca trezirea asta se face ca in filme, ca cei doi parinti dorm linistiti si dintr-o data sar din pat la zbieretele bebelusului flamand.
Nici vorba de asa ceva.. bebita noastra e mult mai subtila. Ea, cum doarme linistita de nici nu-i auzi respiratia, incepe numai sa ofteze, sa se intiindaa.. apoi o auzi cum inghite in sec si "amuşineaza" dupa tzitzi.. incepe sa se foiasca, da din picioruse.. si toate astea alcatuiesc un concert soptit incetisor, fara sunete stridente.
Iti dai seama ca la doi "oameni mari", dintre care unul rupt de oboseala si celelelt cu somnul greu de fel, le ia ceva pana sa-i trezeasca niste fosnete catifelate de bebelus linistit. Ma intrebam . . . oare bebitza de cat timp se foieste pana o receptez eu? Probabil de-aia si e saracuta asa vesela la intalnirea noastra de la 4 noaptea. Zice in gandul ei
"Eeeii... am reusit sa-i trezesc, nu raman nemancata pana dimineaţă!"

No comments: