Friday 27 November 2009

Dinescu ce alege, Iliescu sau Vadim?

Politica e un mare butoi cu kkt, si numai vorbind despre ea te cam imputi, e stiut ca toti au miezul viermanos si te risipesti in zadar daca te implici,
dar fazele la care asistam acuma live sunt atat de tari, ca pur si simplu nu ma pot abtine. Asistam iarasi la un moment de maxima stralucire in istoria Romaniei.

In 7seri sau B24FUN ce-o fi fost revista aia pe care am deschis-o aseara din intamplare, Dobrovolschi a avut un moment de sclipire: Sunt trist ca iarasi avem de ales intre Iliescu si Vadim. O fi preluat-o sau nu, oricum a fost tare.

Asta sunt romanii, din mostrele triste oferite pe tava aleg tot ce-i mai prost si apoi se uita oripilati:
cand la marul flescait din mana stanga,
cand la turta putrezita din dreapta.
Poftiti, serviti, dar mai luati, mai luati . .

Cand nu stii care rau e mai rau, iti cauti repere.
Cand iti cauti repere, e posibil sa ai o mare problema, realizand ca nu prea sunt repere "imaculate" tari ca piatra, numai bune de pus la temelie. Nu prea sunt.
Totusi, probabil si din cauza farmecului personal si a vorbelor nimerite bine si cu simt, dar si din detasare, Dinescu pare a fi o piatra buna.
El acuma e satul de scandal. Vrea un neamt rece, il doreste ca pe un "miracol".

Neamtul rece ok, poate veni si din dreapta si din stanga, dar stanga a semnat deja pentru el, si asta e apetisant. In plus, turta putrezita pare a fi badarana peste masura, si nu mai are appeal.
Dinescu merge pe marul flescait.

Bine Dinescule, as merge pe mana ta daca nu mi s-ar face greata numai la gandul.
Si in plus, acum 4 ani erai vesel in dreapta mariei sale turta putrezita, cu palaria ta frumoasa cu boruri largi..
Inteleg, "politicienii sunt ca pepenii, pana nu-i tai in doua sa-i incerci, nu stii ce miez ascund". Apoi iti schimbi parerea. Asa-i jocul, se cheama nu te supara frate ca te jefuiesc/mint.

Ingerasul de pe umarul drept:
Mi-e sila de Geoana.
(Base e ... cave man)
E simplu, nu vreau sa merg la vot.

Dracusorul de pe umarul stang:
Da, numai ca asta e cel mai simplu, sa iei mainile de pe volan si sa lasi caruta s-o dea de gard, ca oricum tu inca mai visezi sa pleci pe Marte si daca nu vrei sa pleci, iti inchipui in naivitatea ta ca "nu te afecteaza"
E cel mai simplu, e calea lasului si ma tem ca si a intelectualului dezgustat. Daca nu pui pietricica, nu contezi. N-ai drept de comment. Esti un castrat impotent care se autoanuleaza. Chiar nu e o solutie sa nu votezi.
E ca si cum il lasi pe chelner sa-ti aleaga el prajitura.
"Avem doar doua feluri, cu rahat si cu cacao"
Tu privesti sfios in jos si spui cu glas spasit: "Pai stiti domnule chelner, eu am tulburari de decizie, cacaoa se vede de la o posta ca e de rahat si rahatul chiar stiu din experienta ca e de cacao, nu alegeti dumneavoastra pentru mine, ca eu chiar nu ma pot hotara pana duminica?"

Daca e asa dorit, dece naiba n-a candidat Klausi pe direct? Dece trebuie sa-l inghitim la pachet cu marul flescait? Oricum, poate va fi si el eine deutsche gogoashen. Never say never.
Dinescule, daca tu candidai . . poate nu mai alegeam asa greu
Sau mai bine asa, sa ne despartim prieteni

ca butoiul se stie cu ce e umplut

No comments: