in primul sau an de viata
Nessia Laniado
ed.All 2008, 15 lei, 127 de pagini, fara chipuri
Ca toate cartile care incep cu "Cum sa", are un titlu delicios, irezistibil.
Cartea te sensibilizeaza (si mai mult) si te indeamna simplu dar uneori placut surprinzator "sa-i spui de o suta de ori pe zi ca-l iubesti"
Paginile de start promitatoare, continuarea parcursului usor cazut in stiintificaraie (probabil din nevoia de a demonstra anumite afirmatii), totul insa presarat cu observatii de bun simt. Pe scurt, cred c-o s-o mai citesc de vreo 2-3 ori in primul sau an de viata, e si un fel de carte-manual, dar bland, relaxat.
Autoarea, italianca, mai are inca vreo zece titluri pe teme puericulturale
7 comments:
din aceeasi categorie am luat si eu o cartulie inainte sa nasc, "Cresterea copilului, 1000 de sfaturi practice", scrisa de o belgianca, Anne Bacus (se stie ca in belgia copiii sint foarte importanti, au nu stiu cite canale tv educative si in general tot ce fac adultii fac pt binele copilului); in fine, sint multe carti de puericultura pe piata noastra, dar foarte putine dau solutii concrete, sau aplicabile sau vorbesc deschis si simplu...de exemplu aici am citit ceva foarte interesant despre ce simte un frate mai mare, atunci cind apare un bebe, pt el ca si cum pt noi sotul ar veni acasa cu o alta femeie...interesant, nu ?
a, cred ca e o intreaga poveste si foarte delicata, atunci cand vine "al doilea bebe" :)
got to really read about
mersi de sugestie
Păi depinde la la caz la caz, unii copiluți sunt mai geloși, alții mai puțin. Depinde de vârsta la care apare mezinul/mezina, de pregătiri ...
La noi a fost mai mult decât ok. Mami a fost cam chinuită și obosită, fără ajutor fiind, dar dpdv al copilului din-ntâi, ultra-încântare! Și încă e la fel ... :)))
@alina, multumim de incurajari:) eu ma infior ca deja ma intreaba lumea: ei si pe cind al doilea copil, sa nu fie diferenta mare ? cred ca optez totusi pt o diferenta mare, fiind vorba tot de o mama "fara ajutor" ..
diferența mai mare poate însemna gelozie mai mare și dificultăți de înțelegere între copii. părerea mea e că idealul de "spațiere" e undeva la 2 ani, cu maxim vreo 3-4. oricum, noi nu am plănuit copilele, așa s-a potrivit. deci, cum ți-i dă Doamne Doamne, sănătoși să fie!
:) si eu sunt pt distanta mica intre ei, asa cum zici alina, vreo 2 ani e ideal. ma bucur ca aud de bine!
bp, treci la treaba :))
...aaa, cum se facea maica ? :))
Post a Comment