Friday 21 November 2008

Primul dintisor

Starea de beatitudine continua. Azi Ana a spus "ma-ma, imi iese un dintisor"
"Hai ca asta e prea de tot, nu credem!"
Bine bine, am glumit. Dar numai cu prima parte, a doua e cat se poate de adevarata; cum te vad si cum ma vezi, e cat se poate de aievea: Ana are un dintisor!
Deci de-aia . . se foia ea mititica acum doua seri, si mi-a zis " ma ma "
In carte scrie asa, ca primul dinte apare la 6-7 luni, si anume unul din incisivii mediani inferiori. Ana mica a stiut exact si a procedat corect: a inceput cu median-dreapta.
In plus, ma mai mira totusi calmul si stapanirea de sine de care acest copilas da dovada in asemenea imprejurari. Se spunea ca la fiecare dintisor va plange trei-zile-si-trei-nopti, dar ea se pare ca trece mult mai usor peste probabila neplacere. Iarasi, imi face un cadou nesperat si nemeritat. As concluziona ca are o fire altruista si calma. O iubesc, dar mai mult de atat, o respect

P.s.
1. Hai, mami, la primul te-am lasat usor, dar mai sunt 19 :))
2. Sa inteleg ca Mos Niculaie ne aduce periuta de dinti ? Mai exact prosopel de dinti, cica asa se spala pe dinti prichindeii pana la un an jumate.


7 comments:

capreleirinucai said...

wow, deja dinti! felicitari! sofia inca n-are nici macar unul. probabil asteapta prima aniversare ca sa-si faca si ea curaj.

alex said...

Pai eu sunt uluita de acest copil. Iar despre Sofia, nu cred ca trebuie sa-ti faci inca probleme, chiar scrie ca pana la un an "e la termen"
Ana mea s-a codit vreo doua saptamani pana sa iasa in lume, dar vad ca odata iesita, e pusa pe fapte mari :))

carpeta plutitoare said...

Felicitari pentru dintisor!! Nu e obligatoriu sa faca febra, diaree sau mai stiu eu ce. Eu nici nu am stiut cand i-au aparut dintisori lui Lazi. Curaj, mai sunt inca 19!

alina said...

Eu am avut parte de ambele experiențe cu fetele - la Maria nici n-am simțit, aproape, incisivii mai ales, Anna ne toacă mărunt-mărunt creierii. Cică depinde și de densitatea gingiilor, nu la toți bebeii e la fel durerea ... Așa ca să vă considerați norocoși și să-l stăpânească sănătoasă pe primul și pe toți următorii!

alex said...

carpeta, sa tot avem copii asa "silentiosi" :)) (ei, lasa, sa scanceasca si ei putin cand simt nevoia)

alina, sa ne traiasca Anele!

alina said...

Da, Anna ta cuminte și a mea zăpăcită și gălăgioasă! :))

Andreea Badran said...

Si mie mi-e frica ca ne paste asta acum, si tot prea devreme dupa parerea mea. Dar Philip e foarte marait de vreo saptamana, se tot trezeste noaptea (el care nu s-a trezit niciodata), e marait, nervos mereu, nu-i mai place in nici o pozitie ...
Lui Rayan i-a iesit primul dinte la fix un an! Si a fost cu jelanie mare si la el.